Intimtorna Arival
Kriston Intim Torna® nagyon jó

Kriston Intim Torna® nagyon jó

Kövess engem ( videók):

 Kriston Intim Torna®

 Kriston Intim Torna®

 A Módszer kidolgozójának neve: Kriston Andrea.

A Kriston Intim Torna® egy magyar módszer.
 
 A Tréner: Repa Aranka. Ajánlott trénerek listája: a www.intimtorna.hu oldalon.
 
 

Az intimtorna Kriston Andrea által kreált kifejezés, mely bizonyságot nyert a Magyar Szabadalmi Hivatalban. 2004-ig az ő módszerének volt az egyedi, névoltalom alatt álló megnevezése, de módszerének sikere által átment a köztudatba. Jelenleg a Kriston névvel kiegészítve különbözteti meg mindazoktól, akik a fogyasztókat kívánják megtéveszteni e jól csengő névvel. Intimtornát nem oktatnak gyógytornászoknak, testnevelőknek, természetgyógyászoknak, jóga oktatóknak. Ne engedje magát megtéveszteni hasonló szolgáltatással. A szakértelem nélkül végzett gáti tréning ártalmas lehet!

 

·         A KIT minden életkorú nő, férfi számára könnyen, biztonságosan elsajátítható KIT tréner segítségével.

Ahol a test és a lélek találkozik…

A KIT Módszert bármilyen életkorban, könnyedén, biztonságosan tudja bárki elsajátítani. A módszerrel kapcsolatos szabályok pontos betartása esetén minden KIT tréner azonos hatásfokkal tudja végezni tevékenységét az azonos módszertannak köszönhetően. A tréninghez semmilyen testüregbe helyezett eszközt nem alkalmazunk a megfelelő élettani hatások érdekébenA Kriston Intim Torna® holisztikus szemléletű módszer, melynek építőelemeit Kriston Andreának köszönhetjük. Ő indított el ezen az úton, és nyitotta tágra a szememet, hogy nagy szükség van ránk, trénerekre, kiket a szeretet az elfogadás és a segíteni vágyás motivál. Ezen energiák megtapasztalásával váltam olyan trénerré, aki elfogadó, támogató közeget biztosít a változtatásra, változásra kész emberek számára.

 

A tanfolyam oktatási anyaga rendkívül széles körű, hiszen sokfélék vagyunk, különböző igényekkel. A testi, lelki, szellemi oldal is talál megnyugvást, kihívást, feladatot. A tréningen résztvevők számára sok mindent tartogatok, legyen az mozgás, szokások áthangolása, önmagunkra figyelés vagy a lelki fejlődés segítése.

Amivel várlak: kellemes környezet, kiscsoportos foglalkozás, magas szakmai képzettség, türelem, elfogadás, segítő szándék.

Repa Ari Kriston Intim Torna® tréner

www.intimtorna-arival.hu * 06-30-9965-980

 

 

A KRISTON INTIM TORNA (KIT) testet, lelket megmozgató, alhas védő tréning nők, férfiak, gyerekek számára, melynek célja, hogy MEGELŐZZE a gyenge záróizomból, rossz tápanyagellátásból, helytelen szokásokból adódó elváltozásokat, és azokat megszûntesse vagy csökkentse.

A 12 órás tréning tudatosabb szervvédelemhez, egészségesebb alhasi mûködéshez, örömtelibb szexuális élethez, irányítottabb záróizom mûködéshez vezet. A módszer előnye, hogy oktatási módszere mindenKIT képessé tesz annak megtanulására, akinek mozdítható a záróizma.

 


 "Az alhas egészségét szolgáló egészségnevelési módszer,mely a medencefenéken elhelyezkedô harántcsíkolt izmok testtudat-fejlesztô, karbantartó tréningje a kontinencia képességének fokozására, a szexuális egészségért és a medencei szervek megfelelô helyzetének megtartása érdekében, nôk, férfiak, gyerekek számára, prevenciós és önrehabilitációs céllal. A szervvédelem érdekében a tréning során végzett szokásáthangolás segítségével lehetôvé válik a medencei szervek mûködésének hatékonyabbá tétele, illetve az alhasi szervek pszichoszomatikus elváltozásainak felismerése."
Családorvosi Fórum/Kriston Andrea


"A dolgok nem kívül kezdődnek, hanem belül, és nem alul, hanem felül, és nem a láthatóban, hanem a láthatatlanban."
Hamvas Béla


 Gátizmaink (záróizmaink) kis területen, rejtetten helyezkednek el. Állapotuk azonban nagyban meghatározza életminőségünket. Amíg jól működnek észre sem vesszük ezt. Pedig ezektől az izmainktól függ vizelet és széklet megtartási képességünk, hozzájárulnak szexuális életünk minőségéhez, biztosítják az alhasi szervek helyzetének megtartását, közreműködnek a szülésben.

Az intim torna segítségével megőrizhetjük gátizmaink erejét, fiatalságát , illetve tehetünk a már fennálló tünetek ellen.

 


 Ki a tréner?

A Kriston Intimtornáról a módszer megalkotójának, Kriston Andreának a honlapjáról www.intimtorna.hu tájékozódhatnak bővebben, ahol megtalálható, ellenőrizhető a képzett trénerek listája is. Engem Repa Aranka néven találhatnak meg.


 Mi történik a tanfolyamon?

A tanfolyam elején minden résztvevő kitölt egy kérdőívet, amely alapján a tréner mindenki számára összeállít egy egyéni gyakorlatsort. A kérdőív tartalmát csak a tréner ismeri meg.

A tanfolyam időtartama 12 óra. Egyrészt a torna megtanulásából áll. Mindenki a tréner irányításával, de önállóan, belső ellenőrzés vagy közvetlen vizuális felügyelet nélkül, lépésről-lépésre, a módszer megalkotója, Kriston Andrea által meghatározott algoritmus szerint sajátítja el a gyakorlatokat.

A tréning végén mindenki írásban kap egy egyéni gyakorlatsort. Ez a torna napi kb. 10 perces gyakorlást jelent.

A tornán kívül áttekintésre kerülnek az alhast érintő károsító szokások, valamint szót ejtünk az alhasi szervek funkciózavarainak lehetséges lelki okairól.

Az intimtorna egy tabukkal, feszültségekkel teli terület mozgatása, ezért sok szó esik ezek lehetséges gyökereiről is.

Amiről többek között beszélünk:

 • várandósság, terhesség, szülés, gyerekágyi szakasz, menopauza, meddőség, fogamzás, nehéz megfoganás,gátvédelem, menstruációs zavar,

 • inkontinencia, székrekedés, aranyér, szeméremtájéki visszértágulat, orgazmus,szex, örömtelibb szexuális élet, libidó, orgazmuskézség,
 • menstruációs fájdalom, menstruációs görcs, gátizom torna, kegel,, PCO, endometrózis, mióma, hólyagsüllyedés, méhsüllyedés,
 • végbélsüllyedés,(hugycsősérv, végbélsérv), gyulladási hajlam, ismeretlen eredetű alhasi fájdalom, ciszta, hüvelygyengeség, levegő áramlik a hüvelybe, víz kerül a hüvelybe, sürgető vizelési inger,
 • stresszinkontinencia, prosztata, potencia, merevedés, merevedési zavar, korai magömlés, tartósabb és erőteljesebb erekció, hereviszértágulat, hímivarsejtek, tesztoszteron, krónikus prosztatagyulladás, prosztata megnagyobbodás.

Megelőzésképpen bármikor elkezdhető, de különösen javasolt:

 • ha gyengült a húgycső (tüsszögés, köhögés, szökdelés során elcseppenő, elfolyó vizelet - stresszinkontinencia esetén)
 • ha gyengült a hüvely (tágabbá vált, időnként víz, levegő áramlik bele)
 • ha gyengült a végbél záróizma (szél- , székletmegtartási nehézségek esetén)
 • aranyér megléte esetén
 • a megfoganás elősegítéséért
 • szülésre való felkészülésként
 • szülés után, a lányosan fiatalos gátért
 • a szexuális élet izgalmasabbá tételéért
 • a változókorra való felkészülésként
 • menstruációval kapcsolatos problémák esetén
 • alhasi szervek süllyedése esetén (Hólyagsérv (cystokele), húgycsősérv (urethrokele), végbélsérv, végbél előreesés (rectokele, descensus ani), méh süllyedése, előreesése (descenzus uteri, prolapsus uteri), hüvelyfal süllyedése (enterokele), heresüllyedés)
 • alhasi műtétek előtt és után a gyorsabb gyógyulásért
 • prosztata megnagyobbodás, illetve visszatérő gyulladás, vagy ahhoz hasonló (nem bakteriális gyulladás=steril gyulladás), prosztata fájdalom esetén
 • potenciavédelemre