Intimtorna Arival

intimtorna férfiaknak

Kövess engem ( videók):

Intim torna férfiaknak?!

Dr. Balogh Katalin.  

 

Sokakban él az a tévhit, hogy az intimtorna igazából női foglalatosság, ez valami sejtelmes keleti titok, amit persze jó lenne, ha patnerünk elsajátítana, de a férfiak (és nők) nagy része nem gondolja, hogy ennek lehet bármi helye a férfiak egészségvédelmében. Pedig igazából nem csak a nők esetében igaz, hogy a gátjukat nap, mint nap terhelik, helytelen szokásokkal gyengítik, működését nem igazán ismerik, és így szükségleteinknek megfelelő haszálatát sem igazán tudják.

 

Nyugati társadalmunkban az sem jellemző, hogy apáról fiúra szállna a tudás, miként előzhetők meg a prostata gondok, hogyan is oldható meg a korai magömlés, vagy az aranyér problémája. Pedig ezek a férfiak 70-80%-át érintik, és megoldásuk sok esetben korántsem annyira bonyolult, mint elsőre gondolnánk.

Napjainkban igen elfogadott testedzési forma, hogy konditermekben edzük vázizmainkat az egészségért és az esztétikai eredményekért. Van azonban a testünknek egy rejtett része, ami noha ugyanúgy harántcsíkolt izmokból áll, mint pl. hasizmunk, vagy a bicepsünk, mégis valahogy kevesebb figyelmet szentelünk ezek edzésére, pedig működésük alapvetően meghatározza mindennapi eltminőségünket. Amíg a gáti terület működése rendben megy, általában tudomást sem veszük róla, nem törtődünk vele, természetesnek vesszük, hogy minden OK. Azonban mihelyt probléma van, általában kétségbeesünk és nem is tudjuk, kihez forduljunk, mihez kapjunk. Gátizom gyengeségi tünetek férfiak esetében a következők: stressz inkontinencia (hasprés hatására a vizelet akaratlan elcseppenése), külső aranyér, herevisszértágulat, húgycsősérv, korai magömlés, szél- és széklettartási nehézségek, az erekció szögének csökkenése, ami gyakran a libidó csökkenésével, potenciazavarokkal is együtt jár. Sokszor hiába a pénis-implantátum, vagy a Viagra, mégsem úgy működnek a dolgok, ahogyan azt mi szeretnénk. További problémát okoz a prostata visszatérő gyulladása és megnagyobbodása is, amik nagyon gyakran azért alakulnak ki, mert a prostata eredendően egy rossz vérellátású mirigyes szerv, ami a húgyhólyag és a gátizomzat közé „szorult be”. Helytelen ürítési technikákkal, haspréssel még jobban össze tudjuk nyomni ezt az amúgy is érzékeny szervet, és így könnyebben telepszenek meg benne baktériumok, krónikus gyulladás tud kialakulni, amely aztán éveken át kínozza a beteget fájdalmas, nehéz vizeletürítési tünetekkel.

 

Mégis mit várhatunk a férfi intim tornától? A gyakorlatok kortól függetlenül elsajátíthatóak, az intim torna során nő az izmok ereje, állóképessége, gyorsasága és koordinációs készsége, melynek hatására az erekció szöge újra fiatalos lesz, az ejakuláció megtartásának képessége fokozódik, a vizeletcsepegéses, illetve szél- és széklettartási panaszok megszűnnek, az aranyér is „visszatornázható a helyére”. Mivel fokozódik a terület vérkeringése, az oxigén-, tápanyagellátás javul, a gyulladásos panaszok javulnak és a gyulladásos hajlam lecsökken, a prosztatagondok megoldódnak, a herevisszértágulat eltűnik, a kisfokú heresérv is elmúlhat. Jobb vérkeringés esetén a herék működése is jobb lesz, melynek hatására tesztoszteron (férfi nemi hormon) termelésük is fokozódik, ami növeli a spermiumszámot, fokozza a libidót, a potenciát és erősíti férfias külsőt. Természetesen gátizmaink karbantartása kihat szexuális életünkre is, nőknél, férfiaknál egyaránt: ha jól működtetjük izmainkat, azok egyre ügyesebbek is lesznek, és ezzel párunknak is örömet okozhatunk. A nyugati társadalmak férfijaitól igen távol áll, hogy el tudják különíteni az orgazmust és az ejakulációt, pedig a keleti társadalmakban ez sok esetben alapvető tudás, amely apáról fiúra száll. Rendszeres gátizom tornával ez is elérhető, megtanulható.

 

Akkor végülis kinek ajánlható? Mindenkinek, aki szeretné megvalósítani a mindennapokban a potenciavédelmet, prostatvédelmet, szeretne megszabadulni a gátizom gyengeség kellemetlen tüneteitől, az aranyértől és szeretne tenni a saját egészségéért, szeretné erősíteni a gátizmait a kiegyensúlyozottabb mindennapokért, örömtelibb szexuális életért!

 

Dr. Balogh Katalin